AIKAKONE

Bändi toteaa saaneensa 90-luvulla "kaiken", mistä nuoret ja nälkäiset taiteilijat voivat haluta. Enää mitään ei tehdä rahan takia tai näyttämisen halusta. Aikakone julkaisee musiikkiaan itsenäisesti, jotta sen ei tarvitse olla ison levy-yhtiön talutusnuorassa. Nykyään keikoilla kiertää perhe-elämään keskittyneen Veran tilalla Jenna Välikangas, joka astui remmiin vuoden 2016 lopussa.

– Ihmettelin nuorena, kun vanhat padut kertoivat, että keikkailuun jää nalkkiin. Nyt en enää ihmettele. Yleisö laulaa mukana ja näet ilmeistä, että keikasta saadaan kiksejä. Lavalla tuntee olevansa eniten elossa, Maki summaa.

Jotain työmoraalista kertoo se, että Sani suunnisti vuonna 2010 kolme viikkoa lapsensa syntymän jälkeen Aikakoneen keikalle ja itki, kun joutui olemaan erossa lapsestaan.

– Oltiin Joensuussa keikalla sairaanhoitajien kevätriehassa. Sanoin lavalla, että Sani synnytti kolme viikkoa sitten, niin tuhat sairaanhoitajaa meni ihan hiljaiseksi, Maki sanoo.

Sivuprojektit ovat pitäneet intohimon Aikakonetta kohtaan virkeänä. Maki tunnetaan timantinkovana hittinikkarina, joka on tuottanut ja säveltänyt musiikkia lukuisille artisteille, kuten Antti Tuiskulle, Robinille ja Anna Abreulle. Alex tekee blues-keikkoja silloin tällöin. Vain elämää -sarjan kahdeksannella kaudella valloittanut Sani on levyttänyt kolme soololevyä ja hyppäsi vastikään Nakkilan Villilän kartanon emännäksi. Hän aikoo kiertää syksyllä oman bändinsä kanssa keikoilla. Jotain suosiosta kertovat tunnin mittaiset nimmarijonot, joita Sani on kohdannut kesäkeikoilla.

– Ja se suosion salaisuus on se, ettet kieltäydy yhdestäkään nimikirjoituksesta, Sani sanoo.

  • Facebook
  • Instagram
  • Black Spotify Icon
Manamansalon Portti logo

Manamansalontie 3187

88340 Manamansalo

0400 941 269

© 2018 Manamansalon Portti

  • Facebook
  • Instagram

sivujen suunnittelu